apr
18
2018

A.J. Croce

Time: 
20:30

A.J. Croce
A.J. Croce, zoon van de legendarische singer-songwriter Jim Croce, begon zijn carrière op 18-jarige leeftijd als het voorprogramma van BB King. Hoewel de platen zich onderscheiden met sterke jazzinvloeden, is de vroege voorliefde van A.J. Croce voor de blues is duidelijk te horen op zijn debuutalbum. De unieke artistieke combinatie van zijn blues-getinte stem en jazzy pianospel blijkt een schot in de roos.

Sinds zijn gelijknamige debuut uit 1993 is Croce uitgegroeid tot een succesvolle en geprezen muzikant in zijn genre. Door dit te combineren met stijlen als blues, country en pop heeft hij een eigen en een meer onderscheidend geluid ontwikkeld.
In de decennia die volgen ontwikkelt A.J. Croce zich steeds meer tot een grensverleggende popartiest. Niet voor niets staan grote artiesten in de rij om met A.J. Croce samen te werken. Lenny Kravitz Dave Matthews, Ray Charles en James Brown zijn maar enkele voorbeelden van de lange lijst muzikanten met wie A.J. Croce het podium heeft gedeeld.

Just Like Medicine
Afgelopen zomer verscheen z’n negende studioalbum Just Like Medicine. Hierop zoekt Croce z’n muzikale verdieping in meer soulvolle elementen. Dat is hem uitstekend gelukt, mede dankzij de samenwerking met legendarische soulartiesten als Dan Penn, David Hood en Steve Cropper. Critici zeggen dan ook niet voor niks dat deze plaat boven zijn hele oeuvre tot nu toe uitstijgt en de hoge kwaliteit en aandacht van begin tot eind moeiteloos vasthoudt.

De Oosterpoort gegevens

De Oosterpoort Trompsingel 27
9724 DA Groningen

Telefoonnummer: 
050 368 0 368

Kaart

Agenda van dinsdag 24 april

Rhythm & Blues Night
zaterdag, april 28, 2018 - 16:00
Prijs €36,00 (inclusief €3,50 servicekosten). De eerste namen van de Rhythm & Blues Night 2018 z ­»
Ruben Hein naar De Oosterpoort
zondag, april 29, 2018 - 20:00
Zanger en pianist Ruben Hein komt op 29 april naar De Oosterpoort om nummers van zijn nieuwe, net aa ­»
Tower of Power
vrijdag, mei 4, 2018 - 20:30
Mario Batkovic
vrijdag, mei 4, 2018 - 20:30
Je zal hem na een concert niet snel zal vergeten door zijn technische en uiterst muzikale accordeons ­»

Archief door de jaren heen

George Ezra