mrt
19
2018

An evening with Damien Jurado - Acoustic travels through Maraqopa

Time: 
20:00

Damien Jurado
Dit jaar moest Damien Jurado om persoonlijke redenen zijn tour getiteld An Acoustic Journey Through Maraqopa helaas afzeggen. In maart komt hij voor de herkansing, in het kader van TakeRoot presents, naar de Lutherse Kerk!

De Amerikaanse singer-songwriter Damien Jurado bevestigt al ruim 15 jaar zijn faam. De uit Seattle afkomstige muzikant bracht al vele albums van hoge kwaliteit uit met even fraaie als droefgeestige nummers. Zijn rauwe ‘self-made’ persoonlijkheid zit diep in de muziek geworteld en hij past dan ook moeiteloos thuis in het rijtje Bill Callahan, Will Oldham en Jason Molina.

Visions Of Us On The Land
In maart 2016 bracht hij alweer zijn vijftiende album Visions Of Us On The Land uit. Het was nooit de bedoeling van Jurado om een hele albumtrilogie te wijden aan Maraqopa, een vanuit zijn onderbewustzijn ontstaan, fictief land. Een kort beeld van die plaats in tien liedjes op het gelijknamige album uit 2012, dat zou het zijn. Maar de ingrijpende droom die hij hierover had, ging met Jurado’s verstand aan de haal. Zodanig dat hij enkele jaren terug zelfmoord probeerde te plegen. Uiteindelijk kon de songwriter uit Seattle deze zwarte periode gelukkig omzetten in blakende creativiteit. En dus is Visions Of Us On The Land na voorganger Brothers And Sisters Of The Eternal Son en Maroqopa het ronduit schitterende slotstuk van de Maraqopa-trilogie. Althans, zoals Jurado er nú tegenaan kijkt, is dit het einde van het verhaal.

De Oosterpoort gegevens

De Oosterpoort Trompsingel 27
9724 DA Groningen

Telefoonnummer: 
050 368 0 368

Kaart

Agenda van maandag 19 maart

7 Layers Sessions
maandag, maart 26, 2018 - 20:00
7 Layers Sessions Na meerdere uitverkochte edities keert 7 Layers Sessions op maandag 26 maart terug ­»
James TW
vrijdag, maart 30, 2018 - 20:00
De 20-jarige singer-songwriter en ‘rising star’ James TW komt op 30 maart terug naar De Oosterpoort! ­»
G3
zaterdag, maart 31, 2018 - 19:30
Gitaarvirtuoos Joe Satriani komt samen met vakbroeders John Petrucci en Uli Jon Roth naar Groningen. ­»
Marco Borsato
vrijdag, april 6, 2018 - 20:15
Marco Borsato Borsato zit, zoals dat heet, 27 jaar in het vak. Het aantal hoogtepunten in zijn carr ­»

Archief door de jaren heen

Elvis Costello solo naar Amsterdam en Groningen