sep
30
2017

Justin Nozuka

Time: 
20:30

Hij stond in 2010 al eens op de bühne van De Oosterpoort en nu komt hij terug naar Groningen met een héle stapel nieuw werk… Ja, je ziet het goed: Justin Nozuka staat op 30 september in de Lutherse Kerk!

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen
Prijs: €15,00 (excl. 2,50 servicekosten)

Japans-Amerikaanse singer-songwriter Justin Nozuka zag op 29 september 1988 het daglicht in New York. Hij verhuisde echter al op vroege leeftijd met zijn moeder en 6 broers en zussen naar Canada. Daar begon hij met het schrijven van muziek en leerde hij tijdens zijn tijd op boarding school St. Andrews College hoe hij zijn schrijfwerk kon ondersteunen met gitaarspel.

Carrière

Op 19-jarige leeftijd kwam Nozuka met zijn debuutalbum ‘Holly’, opgedragen aan zijn moeder. Met ‘Holly’ sleepte Nozuka in 2008 de Juno Award voor ‘New Artist of the Year’ in de wacht en was het fundament voor zijn verdere carrière gelegd. In 2010 kwam Nozuka’s tweede album ‘You I Wind Land and Sea’ uit. Dit album wist in Amerika een goede chart positie te behalen voor iemand van zijn statuur. Ondanks de positieve reviews en uitstekende tour die volgden, legde Justin het werk na dit album voor een periode van 4 jaar stil. Daarna volgde het, volgens hem, experimentele album ‘Ulysees’ waarop hij een totaal andere weg in sloeg. Zoals hij zelf bekent, “in mijn gedachten was ik bezig met het maken van mijn allerlaatste album. Dat album was angstaanjagend. Ik deed zoiets anders en zei eigenlijk gewoon ‘fuck you’ tegen iedereen waarmee ik eerder werkte en daarmee ook tegen mijn hele leven. Maar het was wel iets wat ik moest doen.”

Nieuw werk

Maar nu, 3 jaar later, blijkt dat ‘Ulysees’ toch niet Nozuka’s laatste album ooit gaat worden. Deze zomer staat er een album release op de planning en in het najaar – yey! – een flinke tour. De reis die Nozuka hiervoor maakte was één van persoonlijke en artistieke groei en dat zal je ook zeker gaan merken aan zijn werk. Met een verbeterde sound – ‘an acoustic, folk-rock-roll sort of sound’ – zal Nozuka menig luisteraar meeslepen. En live doet ie dat nog beter. Dus, hoppa, naar de Lutherse Kerk op 30 september om deze veelbelovende singer-songwriter te zien doen waar hij goed in is: muziek maken voor jou!

De Oosterpoort gegevens

De Oosterpoort Trompsingel 27
9724 DA Groningen

Telefoonnummer: 
050 368 0 368

Kaart

Agenda van woensdag 21 februari

De Jeugd Van Tegenwoordig
donderdag, februari 22, 2018 - 21:00
Mini-tour Voor wie ze heeft Gemist in De Oosterpoort: niet getreurd! Er komt nog meer nieuwe muziek ­»
Memphis Maniacs
vrijdag, februari 23, 2018 - 20:30
Afgelopen februari vierden ze nog hun 10-jarige jubileum in een stampvolle Kleine Zaal. Het dak zit ­»
TakeRoot presents: Will Hoge
donderdag, maart 1, 2018 - 20:00
Ondanks dat hij in de succesvolle Eli Young Band zat, heeft de Amerikaanse singer-songwriter Will Ho ­»
Daniel Docherty
donderdag, maart 1, 2018 - 20:00
De Schotse singer-songwriter Daniel Docherty komt naar Nederland. Hij staat op donderdag 1 maart 201 ­»

Archief door de jaren heen

Het Paradijs door het Nederlands Blazers Ensemble
Het hypnotiserende Elina Duni Quartet live in Belgie