Lady Dandelion komt met nieuwe single "Starry Eyes"

Vandaag is de release van de nieuwe single van Lady Dandelion, het duo project van zangeres Kirsten Berkx en multi-instrumentalist /producer Sietse van Gorkom. Het nummer Starry Eyes, een dromerig, relaxed up-beat song, is vanaf vandaag te beluisteren via de digitale streamingplatforms en te downloaden via iTunes. Met haar unieke stem en bijzondere verschijning maakte Kirsten furore tijdens het afgelopen tv-seizoen van The Voice Of Holland in Team Sanne. Zij werd al snel bestempeld als één van de beste zangeressen van het programma.

Met "Starry Eyes" levert zij opnieuw een staaltje van haar kunnen af. Kirsten schreef de tekst van het nummer samen met singer-songwriter Leine (Marjoleine Reitsma). Van Gorkom nam de muziek voor zijn rekening en samen met Martijn Groeneveld (o.a. Blaudzun) de productie in de Mailmen Studio te Utrecht. Lady Dandelion plaatste onlangs al een teaser van de nieuwe single op Facebook, waarop coach Sanne Hans (Miss Montreal) reageerde: “Ik heb ‘m al 727263 keer geluisterd. Next level track. En dat meen ik. Dikke hit. Ga ze volgen en blijf op de hoogte! Geniale band!”

Lady Dandelion is een Nederlandse band die in 2013 werd geformeerd door zangeres Kirsten Berkx (bekend van The Voice of Holland 2017) en multi-instrumentalist en producer Sietse van Gorkom (The Kyteman Orchestra, Red Limo String Quartet). Samen brachten zij in 2014 het album Funambulism uit, gevolgd door de EP Wonderlands in 2016. Het geluid van de band wordt bepaald door het karakteristieke stemgeluid van Kirsten, de grote rol van de viool en de gitaar in combinatie met beats en electronica. Kirsten Berkx (zang), Sietse van Gorkom (viool, toetsen, gitaar), Freek Cerutti (basgitaar), Ulrich de Jesus (gitaar) en Tom Nieuwenhuijse (drums).

Video

Agenda van maandag 25 september

Matthew and The Atlas + support: Rory Butler
donderdag, september 28, 2017 - 20:30
Matthew and the Atlas is het geesteskind van singer-songwriter Matthew Hegarty. De multi-instrumenta ­»
Justin Nozuka
zaterdag, september 30, 2017 - 20:30
Hij stond in 2010 al eens op de bühne van De Oosterpoort en nu komt hij terug naar Groningen met een ­»
Sigur Rós
dinsdag, oktober 3, 2017 - 20:00
Symfonische, melodische klanken en overtuigende live reputatie  Let op: vrije sta- en (een beperkt a ­»
Nik Bärtsch Mobile
donderdag, oktober 5, 2017 - 20:30
Pianist produceert superstrakke zenfunk  Prijs: € 18,00 (excl. € 2,50 servicekosten)  Let op: alleen ­»

Archief door de jaren heen

Spektakel voor Het Vergeten Kind
of Montreal & Casiokids - Expecting To Fly & London Zoo 7
David Bowie – VH1 Storytellers (CD+DVD)