Lady Dandelion komt met nieuwe single "Starry Eyes"

Vandaag is de release van de nieuwe single van Lady Dandelion, het duo project van zangeres Kirsten Berkx en multi-instrumentalist /producer Sietse van Gorkom. Het nummer Starry Eyes, een dromerig, relaxed up-beat song, is vanaf vandaag te beluisteren via de digitale streamingplatforms en te downloaden via iTunes. Met haar unieke stem en bijzondere verschijning maakte Kirsten furore tijdens het afgelopen tv-seizoen van The Voice Of Holland in Team Sanne. Zij werd al snel bestempeld als één van de beste zangeressen van het programma.

Met "Starry Eyes" levert zij opnieuw een staaltje van haar kunnen af. Kirsten schreef de tekst van het nummer samen met singer-songwriter Leine (Marjoleine Reitsma). Van Gorkom nam de muziek voor zijn rekening en samen met Martijn Groeneveld (o.a. Blaudzun) de productie in de Mailmen Studio te Utrecht. Lady Dandelion plaatste onlangs al een teaser van de nieuwe single op Facebook, waarop coach Sanne Hans (Miss Montreal) reageerde: “Ik heb ‘m al 727263 keer geluisterd. Next level track. En dat meen ik. Dikke hit. Ga ze volgen en blijf op de hoogte! Geniale band!”

Lady Dandelion is een Nederlandse band die in 2013 werd geformeerd door zangeres Kirsten Berkx (bekend van The Voice of Holland 2017) en multi-instrumentalist en producer Sietse van Gorkom (The Kyteman Orchestra, Red Limo String Quartet). Samen brachten zij in 2014 het album Funambulism uit, gevolgd door de EP Wonderlands in 2016. Het geluid van de band wordt bepaald door het karakteristieke stemgeluid van Kirsten, de grote rol van de viool en de gitaar in combinatie met beats en electronica. Kirsten Berkx (zang), Sietse van Gorkom (viool, toetsen, gitaar), Freek Cerutti (basgitaar), Ulrich de Jesus (gitaar) en Tom Nieuwenhuijse (drums).

Video

Agenda van woensdag 21 februari

De Jeugd Van Tegenwoordig
donderdag, februari 22, 2018 - 21:00
Mini-tour Voor wie ze heeft Gemist in De Oosterpoort: niet getreurd! Er komt nog meer nieuwe muziek ­»
Memphis Maniacs
vrijdag, februari 23, 2018 - 20:30
Afgelopen februari vierden ze nog hun 10-jarige jubileum in een stampvolle Kleine Zaal. Het dak zit ­»
TakeRoot presents: Will Hoge
donderdag, maart 1, 2018 - 20:00
Ondanks dat hij in de succesvolle Eli Young Band zat, heeft de Amerikaanse singer-songwriter Will Ho ­»
Daniel Docherty
donderdag, maart 1, 2018 - 20:00
De Schotse singer-songwriter Daniel Docherty komt naar Nederland. Hij staat op donderdag 1 maart 201 ­»

Archief door de jaren heen

Van Morrison Ziggo Dome Amsterdam