Lady Dandelion komt met nieuwe single "Starry Eyes"

Vandaag is de release van de nieuwe single van Lady Dandelion, het duo project van zangeres Kirsten Berkx en multi-instrumentalist /producer Sietse van Gorkom. Het nummer Starry Eyes, een dromerig, relaxed up-beat song, is vanaf vandaag te beluisteren via de digitale streamingplatforms en te downloaden via iTunes. Met haar unieke stem en bijzondere verschijning maakte Kirsten furore tijdens het afgelopen tv-seizoen van The Voice Of Holland in Team Sanne. Zij werd al snel bestempeld als één van de beste zangeressen van het programma.

Met "Starry Eyes" levert zij opnieuw een staaltje van haar kunnen af. Kirsten schreef de tekst van het nummer samen met singer-songwriter Leine (Marjoleine Reitsma). Van Gorkom nam de muziek voor zijn rekening en samen met Martijn Groeneveld (o.a. Blaudzun) de productie in de Mailmen Studio te Utrecht. Lady Dandelion plaatste onlangs al een teaser van de nieuwe single op Facebook, waarop coach Sanne Hans (Miss Montreal) reageerde: “Ik heb ‘m al 727263 keer geluisterd. Next level track. En dat meen ik. Dikke hit. Ga ze volgen en blijf op de hoogte! Geniale band!”

Lady Dandelion is een Nederlandse band die in 2013 werd geformeerd door zangeres Kirsten Berkx (bekend van The Voice of Holland 2017) en multi-instrumentalist en producer Sietse van Gorkom (The Kyteman Orchestra, Red Limo String Quartet). Samen brachten zij in 2014 het album Funambulism uit, gevolgd door de EP Wonderlands in 2016. Het geluid van de band wordt bepaald door het karakteristieke stemgeluid van Kirsten, de grote rol van de viool en de gitaar in combinatie met beats en electronica. Kirsten Berkx (zang), Sietse van Gorkom (viool, toetsen, gitaar), Freek Cerutti (basgitaar), Ulrich de Jesus (gitaar) en Tom Nieuwenhuijse (drums).

Video

Agenda van zaterdag 25 november

Little Steven & The Disciples of Soul
maandag, november 27, 2017 - 20:00
Prijs: € 59,00 (excl. € 4,50 servicekosten) Let op: vrije sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen S ­»
De Dijk
vrijdag, december 1, 2017 - 20:00
Let op: vrije sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen.   Prijs: € 26,00 (excl. € 3,10 servicekosten ­»
Eek-A-Mouse
vrijdag, december 1, 2017 - 21:00
The Mouse is back in the house! De Jamaicaanse singjay (singer/deejay) Eek-A-Mouse (Ripton Joseph Hy ­»
De Dijk
zaterdag, december 2, 2017 - 20:00
Een avondje Dijken  Let op: vrije sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen.  Prijs: € 26,00 (excl. € ­»

Archief door de jaren heen

Robbie Williams tekent bij Universal Music